Amazon Quiz Answers Today 15 January 2020 – Win LG W30 Pro

2

Amazon Quiz Answers Today – Win LG W30 Pro

Contents Of This Post show

Amazon Quiz Answer, Amazon Daily Quiz Answer, Amazon Quiz Answers Win – Hey Wizardious readers, hope you are doing well and have looted this amazing Yeelight Strip Worth Rs.3000 For Free. As we know Amazon daily does quiz contest in its Offical App every day. So by giving answers to those few questions, you can stand a chance to win amazing prizes.


Today Amazon Quiz Details:

Today Amazon Quiz Prize- LG W30 Pro
Amazon Quiz Time-
8 AM To 12 PM
Amazon Quiz Date-
15 January 2020
Winner Declaration Date-
30 January 2020


How To Play Amazon Daily Quiz?

1. At first Download the Amazon Offical App from Playstore or Click Here.

2. Now Signup if you are a new user or Login using your email and password.

3. After that click on Home and scroll down till you see Funzone “Amazon Daily Quiz Banner” and click on it.

4. Now click on Start to play the quiz.

5. Now you have to give the answers to 5 questions after successfully giving all correct answers you will eligible to win the prize.


Amazon Quiz Answers 15 January 2020 – Win LG W30 Pro

Question 1- The RBI has launched which app to help the visually challenged identify the denomination of currency notes?

Answer- MANI

Question 2- Who has recently been named as the decade’s most famous teenager worldwide by the United Nations?

Answer- Malala Yousafzai

Question 3- The upcoming movie Brahmastra features which of these pairs in a movie together for the first time?

Answer- Ranbir- Alia

Question 4- Yutu-2 is the second lunar rover from which country that recently completed 1 year of exploration on the far side of the moon?

Answer- China

Question 5- Who recently announced the Earthshot Environment Prize to motivate creation of new solutions to tackle climate crisis?

Answer- Prince William


Amazon Quiz Answers 14 January 2020 – Win OnePlus TV

Question 1- On January 2, 2020, Prakash Parv was celebrated as the birth anniversary of which Sikh Guru?

Answer- Guru Gobind Singh

Question 2- David Stern who recently passed away was a former Commissioner of which famous Sports league? (Hint : Players like LeBron James, Michael Jordan played in this league)

Answer- NBA

Question 3- For playing which character did Joaquin Phoenix win the 2020 Golden Globe Award for Best Actor in a Drama Motion Picture?

Answer- Joker

Question 4- Leo Carter recently became the 4th in T20 cricket and 7th overall to achieve what feat? (Hint : Yuvraj achieved this in 2007)

Answer- Hit 6 Sixes in an over

Question 5- Andaman and Nicobar Islands recently commemorated the 76th Anniversary of the first flag hoisting by whom?

Answer- Netaji Subhas Chandra Bose


Amazon Quiz Answers 13 January 2020 – Win OnePlus TV

Question 1- Which organisation maintains the ‘Stolen Works of Art Database’?

Answer- INTERPOL

Question 2- In 2019, who became the first batsman to score more than 20000 international runs in a decade?

Answer- Virat Kohli

Question 3- Dadasaheb Phalke Award is India’s highest award in which of these sectors?

Answer- Cinema

Question 4- Mandu Festival is organised by the tourism board of which Indian state?

Answer- Madhya Pradesh

Question 5- Christina Koch recently set the record for the longest ______ by a woman. (Fill in the blank)

Answer- Spaceflight

Amazon Quiz Answers 12 January 2020 – Win Oppo Reno 2Z

Question 1- Swami Vivekanada was a monk and one of the most celebrated spiritual leaders of India. He worked tirelessly towards betterment of the society, in servitude of the poor and needy. He celebrates his birthday today. What is his real name?

Answer- Narendra Nath Datta

Question 2- _______ Day is celebrated in honor of Swami Vivekananda’s birthday. (Fill in the blank)

Answer- National Youth Day

Question 3- What is the name of India’s first manned space flight project?

Answer- Gaganyaan

Question 4- Who among them recently won the World Rapid Chess Championship in the women’s category? (Hint: She was born in Andhra Pradesh)

Answer- Koneru Humpy

Question 5- ‘Him Darshan’ Express that was recently launched connects which of the following places to each other?

Answer- Kalka – Shimla


Amazon Quiz Answers 11 January 2020 – Win OnePlus TV

Question 1- Kambala, an annual race held in Karnataka, involves which animal?

Answer- Buffalo

Question 2- The Apex court of which country recently became the first for holding the government responsible for climate action?

Answer- Netherlands

Question 3- Which of these major cities was the first to celebrate the start of the 2020 New Year and new decade?

Answer- Auckland

Question 4- Homer, Marge, Bart and Lisa are members of which family famous in the world of pop culture?

Answer- Simpsons

Question 5- The Republic of Macedonia added which word to its official name in 2019?

Answer- North


Amazon Quiz Answers 10 January 2020 – Win OnePlus TV

Question 1- Which venue in Australia traditionally hosts the ‘Pink Test’ at the beginning of the year to raise money for breast cancer sufferers?

Answer- SCG

Question 2- Who among these is NOT one of the four directors of the short film ‘Ghost stories’?

Answer- Anurag Basu

Question 3- Planck’s Law and the Hypothesis of Light Quanta is a publication by which scientist born on 1st January who collaborated with Einstein?

Answer- Satyendra Nath Bose

Question 4- January 4th is celebrated as ______ day, in honor of a Frenchman who developed a tactile writing system? (Hint : This invention is a blessing for blind people around the world)

Answer- World Braille Day

Question 5- The name of which of these traditional Indian technique in the textile field comes from a Sanskrit word meaning ‘to tie’?

Answer- Bandhani


Amazon Quiz Answers 9 January 2020 – Win Rs.10000 Pay Balance

Question 1- Which of these is a high-speed satellite internet product development project from Amazon?

Answer- Project Kuiper

Question 2- Which upcoming movie starring Ajay Devgan features the Battle of Sinhagad fought in 1670?

Answer- Tanhaji

Question 3- How do we better know singer Park Jae-sang born on 31st December, who became a worldwide phenomenon in 2012? (Hint : Gangnam style!!)

Answer- Psy

Question 4- Which extremely popular video sharing app was launched in 2017 by Chinese developer ByteDance, for markets outside of China?

Answer- Tik Tok

Question 5- Phobophobia is the fear of what?

Answer- Phobias


Amazon Quiz Answers 8 January 2020 – Win Samsung Galaxy M30s

Question 1- The barbs along the back, the ribbons of twisted steel, the jagged ends of swords and knives all tangled up’. Which throne is being described here by Stannis Baratheon in Game of thrones ?

Answer- The Iron Throne

Question 2- The speeches and writings of this famous leader born on December 26th, 1893 are found in the ‘Little Red Book’. Name the leader.

Answer- Mao Zedong

Question 3- The central character of the ‘Mardaani’ movie series is Shivani Roy. Which ruler’s name is also her middle name?

Answer- Shivaji

Question 4- Sabroom SEZ (Special Economic Zone) focussed on the agro based food processing sector is the first SEZ in which state?

Answer- Tripura

Question 5- Pakyong Airport is the first airport of which state?

Answer- Sikkim


Amazon Quiz Anwers 7 January 2020 – Win Samsonite Polycarbonate Suitcase

Question 1- This actor born on 29th December, fittingly bought a house named ‘Dimple’ from Rajendra Kumar, but then renamed it Aashirwad. Name him.

Answer- Rajesh Khanna

Question 2- Noor Ahmad was the youngest player to enter the auction for the 2020 IPL. Which country has he represented at U19 level?

Answer- Afghanistan

Question 3- Nicolas cage (Hollywood actor), Eden Hazard (Belgian footballer and Real Madrid player), Bipasha Basu(Indian actress & model) & Lewis Hamilton(F1 racer and current world champion) have one the following things in common. What is it?

Answer- Born On Same Day

Question 4- ‘Mr Watson-come here- I want to see you’ were the first lines communicated through which medium? (Hint: Graham Bell invented this device)

Answer- Telephone

Question 5- In which of these sports did Jitu Rai, rise to world no.1 in his category in July 2014?

Answer- Shooting


Amazon Quiz Anwers 6 January 2020 – Win Rs.20000 Pay Balance

Question 1- Who recently became the first ever badminton player to earn over half a million USD in prize money in a single year?

Answer- Kento Momota

Question 2- Good Governance Day is observed in India each year on the same day as which of these occasions?

Answer- Christmas

Question 3- ‘Pyjamas are Forgiving’ and ‘The Legend of Lakshmi Prasad’ are books written by which celebrity born on December 29th, 1974?

Answer- Twinkle Khanna

Question 4- In the 2nd week of December 2019, who changed her Twitter bio to ‘A teenager working on her anger management problem’? (It has changed since then)

Answer- Greta Thunberg

Question 5- Which famous rock band collaborated with AR Rahman to create the song ‘Ahimsa’?

Answer- U2


Amazon Quiz Anwers 5 January 2020 – Win Vivo U20 Smartphone

Question 1– What role did Hugh Edmeades perform at the ITC Royal Bengal on the 19th of December, 2019?

Answer– IPL Auctioneer

Question 2– Rex Harrison and Eddie Murphy have both played this doctor who can talk to animals. Who is playing the same role in the upcoming movie Dolittle?

Answer– Robert Downey Jr.

Question 3– Time Magazine has recently announced plans to recreate whose famous 1963 speech at the Lincoln Memorial, through virtual reality?

Answer– Martin Luther King Jr. Question 4– Due to the presence of major automobile manufacturing units and allied industries, which city in India is called  Chennaithe Detroit of India?

Answer– Chennai

Question 5– Which state has launched a program called ‘Jalasathi’ to ensure supply of safe drinking water to all inhabitants of the state?

Answer–  Odisha


Amazon Quiz Anwers 4 January 2020 – Win Noise Shot Wireless Headphones

Question 1- December 19th is celebrated as the Liberation day for which Indian state that became independent in 1961?

Answer- Goa

Question 2- What achievement of the Indian team at the Eden Gardens in 2001, was recently emulated by Jharkhand in the Ranji trophy?

Answer- Win After Following ON

Question 3- Sonu Sood, Prakash Raj and Sudeep have been the principal antagonists in the 3 editions of which popular film series?

Answer- Dabangg

Question 4- The Unquiet River by Arupjyoti Saikia re-imagines the history of a state with a particular river at the center. Name the river.

Answer- Brahmputra

Question 5- On 24th December 1986 an act was passed which gave safeguards against unfair trade practices. What day is observed on 24th December?

Answer- National Consumer Day


Amazon Quiz Anwers 3 January 2020 – Win Casio 61 Keyboard

Question 1- Eight year old Ryan Kaji earned around $26 million in 2019. What is the source of his income?

Answer- Reviewing toys on YouTube

Question 2- The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Answer-  Jhumpa Lahiri

Question 3- UK’s richest woman Denise Coates is the co-CEO of which organization? (Hint: It’s a safe bet that her wealth will keep rising every year!)

Answer- Bet365

Question 4- Sunny, who has starred in movies such as Gold and the upcoming Bhangra Paa Le is the brother of which Bollywood star?

Answer- Vicky Kaushal

Question 5- December 23rd is observed as Kisan Diwas every year on the occasion of which former Indian Prime Minister’s birthday?

Answer- Chaudhary Charan Singh


Amazon Quiz Anwers 2 January 2020 – Win Rs.10000 Pay Balance

Question 1- Divya, Akanksha, Pratima and Prashanti Singh are sisters who have represented India in which sport?

Answer- Basketball

Question 2- How do we better know rapper Dilin Nair?

Answer- Raftar

Question 3- Who recorded his 8th ODI score of 150 or more in a match played at Vishakapatnam?

Answer- Rohit Sharma

Question 4- Which choreographer is the director of the upcoming movie Street Dancer 3D?

Answer- Remo D’Souza

Question 5- US based Lars Buro has designed ‘Cybunkers’- a garage to accomodate ‘Cybertrucks’ and their owners. Whose products are ‘Cybertrucks’?

Answer- Tesla


Amazon Quiz Anwers 1 January 2020 – Win Samsung Galaxy M20

Question 1- Which of these constellations represents a goat?

Answer- Capricornus

Question 2- Which is the largest of the seven sister states of Northeast India?

Answer- Arunachal Pradesh

Question 3- We use Google Maps for everything these days. What does GPS stand for?

Answer- Global Positioning System

Question 4- Which planet in our solar system was the first to be discovered by telescope?

Answer- Uranus

Question 5- How many planets in our solar system have rings?

Answer- 4


Amazon Quiz Anwers 31 December 2019 – Win Bose Headphone

Question 1- How many coastal states are there in India?

Answer- 9

Question 2- In the TV series Friends, who among the lead characters is a paleontologist?

Answer- Ross

Question 3- Who has become the first-ever Indian cricketer to play 100 T20 internationals?

Answer- Harmanpreet Kaur

Question 4- Which of these is found in the largest quantity on earth?

Answer- Water

Question 5- 2019 Padma Bhushan awardee Mahashay Dharam Pal Gulati has a business of what product?

Answer- Spices


Amazon Quiz Anwers 30 December 2019 – Win Rs.5000 Pay Balance

Question 1- Name the founder of ISRO whose 100th birthday was celebrated this year.

Answer- Vikaram Sarabhai

Question 2- The Vijay Hazare Trophy, also known as the Ranji One-Day Trophy is a List A cricket tournament in India. Which team won the this trophy in 2019-20 defeating Tamil Nadu in the finals?

Answer- Karnataka

Question 3- Name the renowned naturalist who has been conferred with the Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development 2019.

Answer- David Attenborough

Question 4- Which of these food items is named after the same vessel in which it is cooked?

Answer- Kadai Chicken

Question 5- How do we better know the duo Vivian Fernandes and Naved Shaikh, who have served as inspirations for a popular 2019 movie?

Answer- Divine & Naezy


Amazon Quiz Anwers 29 December 2019 – Win Vivo U10 Smartphone

Question 1- In October who broke Don Bradman’s record of highest average in Test cricket on home soil? (His average has reduced since)

Answer- Rohit Sharma

Question 2- Which CEO topped the list of Fortune’s Business person of the Year 2019?

Answer- Satya Nadella

Question 3- What was climbed for the final time in October 2019 in Australia? (It has been closed for climbers since)

Answer- Uluru

Question 4- Which Indian structure featured in Time’s 2019 list of 100 greatest places in the world?

Answer- Statue Of Unity

Question 5- Which of these cricketers led India to its first World Cup final in the 21st Century?

Answer- Saurav Ganguly


Amazon Quiz Anwers 28 December 2019 – Win Sennheiser IE 80s Headphones

Question 1- Birds of Prey is an upcoming movie featuring which of these comic book characters as the main protagonist?

Answer- Harley Quinn

Question 2- Who is the only Indian cricketer to take two international ODI hat-tricks?

Answer- Kuldeep Yadav

Question 3- Stadia from Google is a new cloud-based service offering what to customers?

Answer- Gaming

Question 4- Shashi Tharoor won the Sahitya Akademi Award 2019 in English category for which book?

Answer- An Era Of Darkness

Question 5- Who among these will publish an anthology of the writings of Guru Nanak Dev in world languages to mark his 550th birth anniversary?

Answer- UNESCO


Amazon Quiz Anwers 27 December 2019 – Win FiiO X1II Music Player

Question 1- If it was Malaika Arora who featured in the song ‘Munni Badnaam Hui’, who features in the song ‘Munna Badnaam Hua’?

Answer- Warina Hussain

Question 2- Who among the following was awarded the Bharat Ratna posthumously?

Answer- Nanaji Deshmukh

Question 3- December 22nd is celebrated as National Mathematics Day on the occasion of whose birthday?

Answer- Srinivas Ramanujan

Question 4- The current Duchess of Sussex was a regular on the first seven seasons of which of these shows?

Answer- Suits

Question 5- What is the value of the commemorative coin released on Mahatma Gandhi’s 150th birth anniversary?

Answer- INR 150


Amazon Quiz Anwers 26 December 2019 – Win Rs.15,000 Pay Balance

Question 1- Who recently became the first man to score a century on Test as well as ODI debut?

Answer- Adib Ali

Question 2- Panipat is a city in which present-day state of India?

Answer- Haryana

Question 3- The base color of the bank note of which denomination is magenta?

Answer- INR 2000

Question 4- A small village Dhordo in Gujarat is currently hosting which famous festival?

Answer- Rann Utsav

Question 5- Which actor born on 17th December was the producer for the movie Vicky Donor, also winning a National Award for the same?

Answer- John Abraham


Amazon Quiz Anwers 25 December 2019 – Win Oppo Reno2 Z

Question 1- In 1804, which composer born on 16th December, debuted his Symphony no 3 in Napoleon’s honour?

Answer- Beethoven

Question 2- Which country topped the medal tally at the South Asian Games 2019?

Answer- India

Questions 3- Who is known as Père Noël in French?

Answer– Santa Clause

Question 4- New Zealand has ordered 1,292 of what to treat patients injured in a volcanic eruption on the country’s White Island?

Answer- Square Feet Of Skin

Question 5- If Suman Rao finished 3rd, Opelie Mezzino finished 2nd, who finished 1st? (Hint: Miss world 2019 pageant)

Answer- Toni – Ann Singh


Amazon Daily Quiz Terms And Conditions:

  • This Contest will commence everyday from 8:01 AM To 12:00 PM.
  • In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on Amazon.in.
  • Once you have signed-in to Amazon.in, you can participate by navigating to the Quiz page where questions will be posted during the Contest Period.
  • The Draw of all the participants will be carried out and one lucky winner will be selected.
  • You must be a citizen of India.
  • The prize will be delivered to winners within 30 days from winning.
  • By taking participation in this contest you will be placing your mail in the mailing list of Amazon.
  • The declared winner will be eligible for winning the prize.
Join Us On Telegram – Click Here
Facebook Page
WhatsApp Group

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here